Lembas

01.04.2013 18:41

Lembas



Ingredience:

3 lžíce másla 
1 vajíčko (budeme potřebovat zvlášť žloutek a zvlášť bílek) 
8 lžic cukru 
1 sáček vanilkového cukru (není nutný) 
12 lžic mouky 
1 lžička skořice 

Smícháme opatrně všechny jmenované přísady (kromě bílku, ten použijeme až později) v míse a dokonale prohněteme až získáme hutné těsto. (Podle potřeby postupně přidáváme mouku nebo máslo.) Nyní dejte těsto do lednice asi tak na jednu hodinu uležet. (To je stejný postup jako u vánočního pečiva.) Zatímco těsto odpočívá v chladu, připravíme si vál, nůž, popř. váleček na těsto. Těsto vyválíme do válce a nařežeme na kolečka asi 1 cm silná. (Jestli chcete mít opravdové velké "Lembasy" stačí těsto vyválet na válu asi tak na stejnou tloušťku jako těsto na pizzu)
Takto připravené Lembasy ještě potřeme bílkem. 
Pečeme uprostřed trouby o teplotě zhruba 175 °C asi 20 minut, dokud Lembas nechytí zlatavou až světle hnědou barvu. Čím tmavší bude, tím víc hořkou chuť bude mít.

Přeji dobrou chuť!